Krémová polévka s krůtím masem a divokou rýží – vhodné pro diabetiky
Ingredience
- 1 PL extra panenského olivového oleje
- asi 115 g nakrájených hub (nejlépe žampiony)
- ¾ hrnku loupaného a nakrájeného celeru
- ¾ hrnku loupané a nakrájené mrkve
- ¼ hrnku loupané a nakrájené šalotky
- ¼ hrnku hladké mouky
- ¼ KL soli
- ¼ KL čerstvě mletého pepře
- 4 hrnky kuřecího vývaru se sníženým obsahem soli
- 1 hrnek uvařené divoké rýže
- asi 340 g vařeného krůtího masa
- ½ hrnku zakysané smetany se sníženým obsahem tuku
- 2 PL nasekané čerstvé petrželky
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Krémová polévka s krůtím masem a divokou rýží – recept
Ve velkém hrnci (na středním plamenu) rozehřejte olej. Přidejte pokrájené houby (žampiony), celer, mrkev a šalotku. Vše promíchejte a restujte asi 5 minut. Dále vsypte do hrnce hladkou mouku, sůl, pepř a opékejte za stálého míchání další 2 minuty. Následně přilijte kuřecí vývar a přiveďte k varu – vařte, dokud zelenina nezměkne a vývar mírně nezhoustne. Nyní přidejte vařenou divokou rýži a snižte plamen. Vše prohřívejte asi pět minut. Nakonec do polévky vmíchejte vařené krůtí maso (může být i kuřecí), zakysanou smetanu a petržel. Krátce zahřejte (asi 2 minuty) a polévku podávejte. Ingredience vystačí na 4 porce.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.