Polévka z červené řepy se smetanou
Ingredience
- střední červená řepa: 2 ks
- šalotka: 1 ks
- střední brambora: 1 ks
- smetana ke šlehání: 50 ml
- zakysaná smetana: 1 PL
- petrželka: 2 PL
- masový nebo zeleninový vývar: 500 ml
- olivový olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Polévka z červené řepy se smetanou - recept
Oloupanou červenou řepu nakrájíme na menší kousky, brambory na středně velké kostičky, šalotku a petrželku nadrobno, vývar ohřejeme. V hrnci na oleji necháme zpěnit šalotku, přidáme řepu a orestujeme. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a povaříme asi 20 minut. Se solí opatrně, záleží na tom, jak slaný je vývar. Dále přidáme brambory a vaříme doměkka.
Polévku rozmixujeme, přidáme do ní obě smetany a už jen krátce prohřejeme. Polévka z červené řepy se smetanou se nakonec doplní o čerstvou petrželku.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.