Pesto z červené řepy
Ingredience
- střední červená řepa: 2 ks
- vlašské ořechy nebo loupané mandle: 2 PL
- strouhaný parmezán: 2 PL
- stroužky česneku: 2 ks
- čerstvý tymián: 1 PL
- hladkolistá petržel: 1 PL
- olivový olej: 4 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pesto z červené řepy - recept
Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na středně velké kusy, smícháme s trochou olivového oleje, soli, pepře, celými stroužky česneku a tymiánem. Zabalíme do alobalu, pevně utěsníme, pečeme na 200 °C asi 45 minut a necháme vychladnout.
Vše včetně upečeného česneku vložíme do mixéru, přidáme oříšky, parmezán, olivový olej dle požadované konzistence a pouze krátce rozmixujeme. Přidáme nadrobno nasekanou petrželku, podle chuti dosolíme a dopepříme.
Pesto z červené řepy můžeme podávat na těstoviny, ale i jako pomazánku na jednohubky.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.