Matjesy v oleji
Ingredience
- filety z cejna: 4 ks
- olej: 200 ml
- černý pepř: 8 kuliček
- nové koření: 4 kuličky
- bobkový list: 2 ks
- badyán: 1 ks
- sůl
- oblíbené bylinky
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Matjesy v oleji – recept
Filety nakrájené na proužky dobře prosolíme a naskládáme do sklenic. Uzavřeme víčkem a dáme do lednice na 7 - 10 dní uležet. Denně ze sklenic vyléváme vodu. Po uležení ryby vytáhneme ze sklenic a pod tekoucí vodou je pořádně umyjeme a vysušíme. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém necháme zavonět nové koření, pepř, bobkový list a badyán. Ochucený olej necháme vychladnout. Ryby opět vložíme do vyčištěných sklenic, zalijeme olejem s kořením, uzavřeme víčkem a necháme týden uležet v chladu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.