Hrachová polévka ze žlutého hrachu
Ingredience
- žlutý hrách: 150 g
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- zeleninový vývar: 600 ml
- máslo: 1 PL
- olej: 1 KL
- majoránka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Hrachová polévka ze žlutého hrachu - recept
Žlutý hrách namočíme den předem do studené vody a vodu slijeme. Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek na plátky, vývar ohřejeme. V hrnci rozehřejeme olej, na něm necháme rozpustit máslo, ve kterém zpěníme cibuli. Přidáme česnek, necháme max. 1 minutu rozvonět, přidáme hrách a ihned zalijeme horkým vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme doměkka asi 30 minut.
Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka a dochutíme solí, pepřem a majoránkou, můžeme přidat i trochu čerstvého prolisovaného česneku.
Hrachová polévka ze žlutého hrachu dodá tělu dostatek vlákniny a je vhodná i při redukční dietě.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.