Česneková omáčka
Ingredience
- stroužky česneku: 10 ks
- mléko: 100 ml
- smetana ke šlehání: 100 ml
- máslo: 1 PL
- hladká mouka: 1 KL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Česneková omáčka - recept
V hlubší pánvi necháme rozpustit máslo, zaprášíme moukou a vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme mlékem smíchaným se smetanou, přidáme polovinu nastrouhaného česneku, osolíme, opepříme a povaříme při mírné teplotě asi 15 minut do zhoustnutí. Přidáme zbytek nastrouhaného česneku a už jen krátce provaříme.
Česneková omáčka se hodí k vařenému, grilovanému nebo pečenému hovězímu masu, skvělá je i s uzeným masem nebo pečenými bramborami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.