Rýžový salát s tuňákem
Ingredience
- rýže (např. směs parboiled a divoké rýže): 100 g
- tuňák v oleji: 150 g
- cherry rajčata: 150 g
- vejce: 1 ks
- majonéza: 2 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Rýžový salát s tuňákem – recept
Rýži uvaříme doměkka podle návodu, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na malé kostičky. Cherry rajčátka rozpůlíme nebo rozčtvrtíme, tuňáka scedíme a rozdělíme na menší kousky. Vše osolíme, opepříme a promícháme. Nakonec do salátu vmícháme majonézu, kterou ovšem můžeme úplně vynechat. Necháme alespoň 1 hodinu vychladit.
Rýžový salát s tuňákem můžeme různě obměnit přidáním jiné zeleniny (nadrobno nakrájené papriky, salátové okurky, nebo třeba lehce podušeného řapíkatého celeru).
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.