![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Rýžový salát s tuňákem](/img/clanky/36eb5d274a57c51ddc91e2686b35f38a/ryzovy-salat-s-tunakem.jpg)
Rýžový salát s tuňákem
Ingredience
- rýže (např. směs parboiled a divoké rýže): 100 g
- tuňák v oleji: 150 g
- cherry rajčata: 150 g
- vejce: 1 ks
- majonéza: 2 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Rýžový salát s tuňákem – recept
Rýži uvaříme doměkka podle návodu, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na malé kostičky. Cherry rajčátka rozpůlíme nebo rozčtvrtíme, tuňáka scedíme a rozdělíme na menší kousky. Vše osolíme, opepříme a promícháme. Nakonec do salátu vmícháme majonézu, kterou ovšem můžeme úplně vynechat. Necháme alespoň 1 hodinu vychladit.
Rýžový salát s tuňákem můžeme různě obměnit přidáním jiné zeleniny (nadrobno nakrájené papriky, salátové okurky, nebo třeba lehce podušeného řapíkatého celeru).
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.