Marináda na grilovanou krkovičku
Ingredience
- Na 2 plátky krkovice:
- olivový olej: 80 ml
- tmavé pivo: 80 ml
- sójová omáčka: 1 PL
- ostrý kečup: 1 KL
- dijonská hořčice: 1 KL
- sladká paprika: 0.25 KL
- sušený česnek: 0.25 KL
- rozmarýn: 0.25 KL
- sůl: 0.5 KL
- čerstvě mletý pepř: 0.25 KL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Marináda na grilovanou krkovičku - recept
Pomocí metličky rozmícháme v oleji kečup, hořčici a sójovou omáčku. Přimícháme všechny ingredience, pivo zamícháme do marinády na krkovičku naposledy.
Krkovici na gril nenaklepáváme a plátky vložíme do uzavíratelných marinovacích sáčků do druhého dne. Během grilování maso potíráme marinádou.
Marináda na grilovanou krkovičku bude mít také zajímavou chuť, přidáme-li do ní lžičku tekutého medu, který nám na grilu zkaramelizuje.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.