Polévka šmigrustovka
Ingredience
- uzená krkovice : 500 g
- čabajka nebo papriková klobása: 1 ks
- cibule : 1 ks
- sůl a mletý pepř dle chuti
- mletá sladká paprika : 1 KL
- hladká mouka : 2 PL
- vaječný žloutek : 1 ks
- čerstvý křen (strouhaný) : 2 PL
- vejce natvrdo : 4 ks
- smetana ke šlehání : 50 ml
- voda: 1125 ml
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Recept na polévku šmigrustovku
Začněte tím, že si do hrnce nalijete 1 litr a 250 ml studené vody. Do té pak ponořte uzenou krkovici, loupanou cibuli a pikantní klobásu. Také vodu dle chuti osolte, opepřete a začněte vařit na mírnějším plamenu po dobu ¾ hodiny. Jakmile tato doba uplyne, vyjměte z vývaru uzenou krkovici, klobásu a pokračujte ve vaření. Dále si ve smetaně vyšlehejte hladkou mouku společně s mletou sladkou paprikou. Tuto směs zašlehejte do polévky pomocí metličky. Polévku můžete také promixovat tyčovým mixérem, zabráníte tak hrudkám. Pokračujte ve varu další čtvrt hodinu. Mezitím si uzenou krkovici nakrájejte na menší kostičky a klobásu naplátkujte. Až uplyne 15 minut, polévku odstavte a vsypte do ní krkovici – dle chuti můžete dosolit. Do polévky můžete též zašlehat i žloutek (volitelně). Polévku šmigrustovku podávejte horkou s pokrájenými vařenými vejci, s plátky klobásy a čerstvým strouhaným křenem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.