Miso polévka
Ingredience
- houby shiitake: 200 g
- tofu: 150 g
- paprika: 1 ks
- bílá ředkev: 10 cm
- mrkev: 1 ks
- řapíkatý celer - stonek: 1 ks
- zázvor: 2 cm
- miso pasta: 3 KL
- řasa Wakame: 1 KL
- rýžové nudle
- jarní cibulka
- chilli paprička
- olej
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Miso polévka - recept
Řasu wakame namočíme do asi 600 ml vody, aby dostatečně změkla, zeleninu nakrájíme na tenké proužky nebo kolečka, houby a tofu na kostky. Vodu z namočené řasy přivedeme k varu, vložíme veškerou zeleninu, tofu opražené nasucho na pánvi a houby opražené na troše oleje. Přidáme také řasu nakrájenou na menší kousky.
Miso polévku vaříme asi 10 minut. Ke konci v troše vývaru rozmícháme miso pastu a vrátíme do polévky a pouze prohřejeme, už nevaříme. Podle chuti případně dosolíme.
Miso polévka se podává doplněná rýžovými nudlemi, posypaná jarní cibulkou a kousky chilli.
Diskuse k receptu: 1 příspěvky.