Smetanová omáčka z lišek
Ingredience
- čerstvé lišky: 250 g
- smetana ke šlehání: 120 ml
- bílé víno: 50 ml
- máslo: {1 PL}
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 1 ks
- čerstvý nebo sušený tymián
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Smetanová omáčka z lišek - recept
Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a zalijeme ji bílým vínem. Necháme asi pět minut redukovat. Až bude víno zredukované zhruba na polovinu, přidáme k němu lišky nakrájené na kousky. Osolíme, opepříme, přidáme tymián a prolisovaný česnek. Dusíme asi pět minut a přidáme smetanu ke šlehání. Smetanová omáčka z lišek se vaří asi 15 minut na středním plameni. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Výborná je omáčka s těstovinami, domácím houskovým nebo bramborovým knedlíkem či bramborovými noky.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.