Polévka z lišek
Ingredience
- lišky {220} g
- brambory {2}
- jarní cibulka {3}
- anglická slanina {70} g
- stroužky česneku {2}
- čerstvá petrželka
- máslo {1} PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Polévka z lišek - recept
Ve středním hrnci nejprve orestujeme nakrájenou anglickou slaninu. Poté k ní přidáme pokrájené jarní cibulky spolu s kouskem másla. Opět chvíli restujeme, až se cibulky zatáhnou. Mezitím si lišky nakrájíme na drobné kousky a přidáme je do hrnce. Osolíme, opepříme a přidáme dva prolisované stroužky česneku. Nakonec přidáme brambory nakrájené na malé kousky a zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem. Polévka z lišek se vaří do úplného změknutí asi 20 minut na středním plamenu. Servírujeme a na talíři zdobíme čerstvou petrželkou. Polévka z lišek je výborná s čerstvým chlebem nebo s opečeným toastem potřeným máslem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.