![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Polévka z lišek](/img/clanky/78cd0023fd597add657be28cf4454cac/fotolia_94378789_xs.jpg)
Polévka z lišek
Ingredience
- lišky {220} g
- brambory {2}
- jarní cibulka {3}
- anglická slanina {70} g
- stroužky česneku {2}
- čerstvá petrželka
- máslo {1} PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Polévka z lišek - recept
Ve středním hrnci nejprve orestujeme nakrájenou anglickou slaninu. Poté k ní přidáme pokrájené jarní cibulky spolu s kouskem másla. Opět chvíli restujeme, až se cibulky zatáhnou. Mezitím si lišky nakrájíme na drobné kousky a přidáme je do hrnce. Osolíme, opepříme a přidáme dva prolisované stroužky česneku. Nakonec přidáme brambory nakrájené na malé kousky a zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem. Polévka z lišek se vaří do úplného změknutí asi 20 minut na středním plamenu. Servírujeme a na talíři zdobíme čerstvou petrželkou. Polévka z lišek je výborná s čerstvým chlebem nebo s opečeným toastem potřeným máslem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.