Uzená polévka
Ingredience
- vařené uzené maso: 150 g
- vývar z uzeného masa: 600 ml
- mrkev: 1 ks
- celer
- brambory: 1 ks
- majoránka
- kmín
- pepř
- bylinky (kopr, petrželka, pažitka,...)
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Uzená polévka – recept
Mrkev a celer nastrouháme, oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Brambory dáme vařit do vývaru, po 10ti minutách přidáme mrkev, celer, podle chuti majoránku, kmín a pepř. Uzená polévka se nemusí solit, neboť vývar z uzeného masa už je slaný dost. Nakonec přidáme uzené maso a oblíbené bylinky.
Uzená polévka se dá zbavit přesolení, pokud o samotného vývaru přidáme trochu rýže, kterou necháme uvařit a odstraníme.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.