![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Thajské kari](/img/clanky/42dfce2f385f139d6b5078554992be39/thajske-kari.jpg)
Thajské kari
Ingredience
- kuřecí prsa: 250 g
- menší lilek: 1 ks
- mrkev: 1 ks
- mladé hráškové lusky - hrst: 1 ks
- červená kari pasta: 1 PL
- kuřecí vývar: 250 ml
- kokosové mléko: 200 ml
- rybí omáčka: 1 PL
- nastrouhaný zázvor: 1 cm
- třtinový cukr: 1 PL
- chilli paprička: 1 ks
- limetková šťáva: 1 PL
- olej: 1 PL
- thajská bazalka: 1 PL
- čerstvý koriandr: 1 PL
- kousek citrónové trávy
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Thajské kari - recept
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, lilek na kostky, mrkev na kolečka nebo nudličky, citrónovou trávu, chilli nadrobno, vývar ohřejeme. Ve woku nebo hlubší pánvi necháme rozehřát olej a krátce na něm orestujeme červenou kari pastu, chilli papričku, zázvor a citrónovou trávu. Přidáme kuřecí maso a necháme ze všech stran zatáhnout. Přilijeme vývar, kokosové mléko, rybí omáčku, limetkovou šťávu a podle chuti třtinový cukr. Společně povaříme 4 minuty, přidáme mrkev a lilek a povaříme další asi 3 minuty. Nakonec přidáme hráškové lusky, nadrobno nakrájenou bazalku a koriandr a povaříme opět asi 3 minuty.
Thajské kari se podává s jasmínovou rýží.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.