Vepřové kari v parním hrnci
Ingredience
- vepřová kotleta: 150 g
- kari pasta: 1 PL
- čerstvý zázvor: 1 PL
- citronová tráva: 1 PL
- chilli paprička: 1 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- červená paprika: 1 ks
- pak choi: 100 g
- zeleninový vývar: 150 ml
- rybí omáčka: 3 PL
- limetková šťáva: 2 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vepřové kari v parním hrnci - recept
Vepřové kotlety nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme. Česnek a chilli papričku nakrájíme nadrobno, citronovou trávu nasekáme, zázvor nastrouháme. Suroviny vložíme do mixéru, přidáme dvě lžíce vody a rozmixujeme. Pak choi a červenou papriku očistíme a nakrájíme na plátky.
Na pánvi si rozehřejeme olej. Přidáme připravenou chilli omáčku, kari pastu a asi 3 minuty pomalu restujeme. Poté přidáme maso, papriku a pak choi. Restujeme další 3 minuty. Poté suroviny vložíme do parního hrnce, zalejeme zeleninovým vývarem. Přidáme rybí omáčku a limetkovou šťávu.
Vepřové kari v parním hrnci připravujeme asi 20 minut. Podáváme s dušenou rýží.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.