![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Vepřové kari v parním hrnci](/img/clanky/bc688ef0de7a0cb0071e654e61453d21/veprove-kari-v-parnim-hrnci.jpg)
Vepřové kari v parním hrnci
Ingredience
- vepřová kotleta: 150 g
- kari pasta: 1 PL
- čerstvý zázvor: 1 PL
- citronová tráva: 1 PL
- chilli paprička: 1 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- červená paprika: 1 ks
- pak choi: 100 g
- zeleninový vývar: 150 ml
- rybí omáčka: 3 PL
- limetková šťáva: 2 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Vepřové kari v parním hrnci - recept
Vepřové kotlety nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme. Česnek a chilli papričku nakrájíme nadrobno, citronovou trávu nasekáme, zázvor nastrouháme. Suroviny vložíme do mixéru, přidáme dvě lžíce vody a rozmixujeme. Pak choi a červenou papriku očistíme a nakrájíme na plátky.
Na pánvi si rozehřejeme olej. Přidáme připravenou chilli omáčku, kari pastu a asi 3 minuty pomalu restujeme. Poté přidáme maso, papriku a pak choi. Restujeme další 3 minuty. Poté suroviny vložíme do parního hrnce, zalejeme zeleninovým vývarem. Přidáme rybí omáčku a limetkovou šťávu.
Vepřové kari v parním hrnci připravujeme asi 20 minut. Podáváme s dušenou rýží.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.