Domácí thajská kari pasta
Ingredience
- červená cibule: 1 ks
- čerstvý zázvor: 2 cm
- mletá kurkuma: 1 KL
- citronová tráva - stéblo: 2 ks
- římský kmín: 1 KL
- česnek - stroužky: 5 ks
- zelené chilli papričky: 5 ks
- listy kaffirové limety (mražené nebo čerstvé): 3 ks
- čerstvý koriandr - stonek: 4 ks
- bílý pepř: 1 KL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Domácí thajská kari pasta – recept
Cibuli a zázvor očistíme a nakrájíme nahrubo. Citronovou trávu překrojíme napůl a použijeme jen spodní část. Chilli papričky zbavíme semenínek a pokrájíme. Věechny ingredience dáme do mixéru. Vše pořádně rozmixujeme na jemnou pastu. Pokud to nejde, můžeme přidat trochu vody nebo oleje.
Domácí thajská kari pasta se dá uchovávat minimálně týden uzavřená v lednici nebo ji můžeme zamrazit.
TIP: Je ideální na přípravu zeleného kari s rýží.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.