Pekingská kachna
Ingredience
- kachna: 500 g
- hoisin omáčka: 40 ml
- med: 1 PL
- cukr moučka: 2 PL
- sezamový olej: 1 KL
- sójová omáčka: 1 KL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pekingská kachna – recept
Kachnu očistíme, přelijeme horkou vodou, osušíme, smícháme med a sójovou omáčku s trochou vody a potřeme kachnu ze všech stran. Necháme hodinu odležet v pokojové teplotě. Na pánvi rozpálíme sezamový olej, přidáme hoisin omáčku, cukr a vroucí vodu (na 500 g masa 500 ml vody) a asi 3 minuty na mírném ohni povaříme, aby nám omáčka zhoustla. Necháme vychladnout a dáme do lednice. Kachnu dáme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme asi 30 minut, poté ji obrátíme a pečeme dalších 20 minut, zase obrátíme, pečeme tak dlouho, dokud nemá kachna křupavou kůži. Upečenou kachnu necháme 10 minut vychladnout.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.