Rajská polévka
Ingredience
- loupaná rajčata - konzerva: 1 ks
- rajčatový protlak - konzerva: 1 ks
- zeleninový vývar: 700 ml
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 1 ks
- olivový olej
- cukr moučka
- čerstvá bazalka
- sůl
- pepř
- oregano
- bazalka
- bobkový list
- hřebíček
- nové koření
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Rajská polévka – recept
Cibuli a česnek nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme olivový olej, nejdříve na něm osmahneme cibuli a poté přidáme česnek, který jen krátce orestujeme. Přidáme loupaná rajčata i se šťávou, bobkové listy, nové kořeni, hřebíček, trochu čerstvé bazalky a vaříme asi deset minut. Poté přidáme rajčatový protlak, zeleninový vývar, trochu cukru, sůl, pepř, oregano a společně vše povaříme asi 5 minut. Poté vytáhneme bobkové listy, hřebíček a nové koření a rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme a znovu prohřejeme.
Rajská polévka chutná skvěle s rozpečenou bagetkou bude ještě lahodnější.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.