Játrové knedlíčky z kuřecích jater
Ingredience
- kuřecí játra: 200 g
- stroužky česneku: 2 ks
- menší cibule: 1 ks
- vejce: 1 ks
- máslo: 1 PL
- sůl
- pepř
- majoránka
- strouhanka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Játrové knedlíčky z kuřecích jater – recept
Kuřecí játra omyjeme pod tekoucí vodou, očistíme, naškrábeme nožem nebo rozmixujeme. Přidáme nastrouhaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, sůl, pepř a majoránku dle chuti. Strouhanku přidáváme po troškách podle potřeby, kdyby byla směs příliš mazlavá. Máslo přidáváme jen pokud děláme větší knedlíčky, ty jsou bez tuku tužší. Malé knedlíčky máslo nepotřebují. Po zapracování všech ingrediencí tvoříme játrové knedlíčky, které uvaříme ve vroucí vodě a až uvařené přidáme do polévky.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater se hodí hlavně do kuřecích a hovězích vývarů.
Diskuse k receptu: 2 příspěvky.