Zapečené čekankové puky
Ingredience
- čekankové puky: 4 ks
- plátky šunky: 4 ks
- mléko: 500 ml
- máslo: 30 g
- hladká mouka: 30 g
- parmazán
- petrželka
- sůl
- pepř
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Zapečené čekankové puky – recept
V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání zalijeme mlékem a vaříme asi 20 minut při mírné teplotě. Osolíme a opepříme.
Čekankové puky očistíme, zbavíme povadlých listů a každý puk zabalíme do plátku šunky. Čekanku vložíme do pekáče nebo zapékací misky, kterou jsme vymazali olejem nebo máslem. Zalijeme bešamelem a posypeme strouhaným parmazánem. Pokapeme rozpuštěným máslem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme asi 30 minut, aby byl povrch zlatohnědý. Zapečené čekankové puky by měly být změklé, ale stále trochu křupavé.
Zapečené čekankové puky podáváme s čerstvou bagetou, posypané petrželkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.