Pomazánka z pečeného masa
Ingredience
- pečené kuřecí maso: 120 g
- česnek - stroužky: 1 ks
- vejce natvrdo: 1 ks
- cibule: 1 ks
- máslo: 1 PL
- dijonská hořčice: 1 KL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pomazánka z pečeného masa – recept
Upečené maso umeleme společně s cibulí a přidáme utřený česnek. Vše osolíme, přimícháme hořčici, rozměklé máslo a nakrájené uvařené vejce. Vzniklou směs pomocí mixéru vyšleháme do pěny.
Pomazánka z pečeného masa je výborná ve chvíli, kdy potřebujeme zužitkovat zbytky upečeného masa. Kromě kůřecího můžeme použít maso vepřové, ale také uzené, bůček nebo vařené hovězí maso z vývaru. Experimentovat můžeme také s přidáváním zeleniny, jakou je například celer, mrkev nebo petržel (uvařená zelenina z polévky).
Pomazánka z pečeného masa se podává s pečivem, dozdobit si ji můžeme pažitkou nebo kyselou okurkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.