Pečený kapr v troubě
Ingredience
- kapr: 1 ks
- máslo: 50 g
- citron: 1 ks
- čerstvé oregano: 1 PL
- čerstvý tymián: 1 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pečený kapr v troubě - recept
Kapra rozřízneme ostrým nožem v břišní části, odstraníme vnitřnosti, případně i odřízneme hlavu, ale můžeme ji ponechat. Rybu oplácheme a pečlivě osušíme čistou utěrkou.
Kapra osolíme a opepříme z obou stran, do vykuchaného vnitřku dáme polovinu tymiánu a oregana a asi 3 tenké plátky citronu. Rybu dáme na plech vyložený pečicím papírem, poklademe tenkými plátky másla a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme 20 minut na na 200 °C, přidáme zbytek tymiánu a oregana a vrátíme do trouby na posledních 10 minut. Před podáváním pokapeme citronem.
Pečený kapr v troubě se hodí k přílohám z brambor, případně k pečené zelenině, kterou můžeme upéct společně s rybou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.