Pečený pstruh
Ingredience
- pstruzi: 2 ks
- máslo: 2 PL
- cibule: 1 ks
- bylinky (tymián, rozmarýn, petržel,...)
- sůl
- pepř
- kmín
- hladká mouka
- citrón
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pečený pstruh – recept
Pstruhy okmínujeme, osolíme a opepříme. Lehce obalíme v mouce a dáme do pekáčku. Cibuli nakrájíme na kolečka, část dáme dovnitř ryby a zbytek obložíme okolo. Bylinky dáme dovnitř ryby. Máslo nakrájíme na plátky a položíme na pstruha. Takto připravenou rybu vložíme do trouby a nezakrytou pečeme asi 30 minut, dokud nezezlátne.
Pečený pstruh je výborný se zeleninovým salátem nebo krajícem celozrnného chleba. Na talíři ho můžeme ještě pokapat šťávou z citrónu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.