Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pečený pstruh Hlavní jídla
08. 11. 2017 Přečteno: 3788x

Pečený pstruh

Ingredience
- +
  • pstruzi: 2 ks 
  • máslo: 2 PL 
  • cibule: 1 ks
  • bylinky (tymián, rozmarýn, petržel,...) 
  • sůl 
  • pepř
  • kmín 
  • hladká mouka
  • citrón

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Pečený pstruh – recept 

Pstruhy okmínujeme, osolíme a opepříme. Lehce obalíme v mouce a dáme do pekáčku. Cibuli nakrájíme na kolečka, část dáme dovnitř ryby a zbytek obložíme okolo. Bylinky dáme dovnitř ryby. Máslo nakrájíme na plátky a položíme na pstruha. Takto připravenou rybu vložíme do trouby a nezakrytou pečeme asi 30 minut, dokud nezezlátne.

Pečený pstruh je výborný se zeleninovým salátem nebo krajícem celozrnného chleba. Na talíři ho můžeme ještě pokapat šťávou z  citrónu.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

pecena-stika.jpg Hlavní jídla

Pečená štika

Štiku očistíme, rozdělíme na porce, mírně osolíme a opepříme. Dno pekáčku vymažeme máslem a vyskládáme plátky citronu. Na něj položíme štiku a poklademe tenkými plátky másla. Pečená štika se připravuje asi 25…

tolstolobik-na-masle.jpg Hlavní jídla

Tolstolobik na másle

Tolstolobika naporcujeme, nasolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Pečeme na rozpáleném másle na pánvi z obou stran. Po dobu pečení průběžně pokapáváme citronovou šťávou a natíráme rozpuštěným máslem, do…

okoun-ricni-na-cibuli.jpg Hlavní jídla

Okoun říční na cibuli

Filety z okouna říčního propláchneme, několikrát nařízneme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Na pekáč dáme máslo s olejem, cibuli nakrájenou na menší měsíčky a filety z okouna. Pečeme v troubě předehřáté…

Tip na recept

Pražma na bylinkách

Pražma na bylinkách

Do hrníčku dáme olivový olej, do kterého vmícháme sůl, pepř, nadrobno nasekanou bazalku, rozmarýn, lístky tymiánu a nastrouhanou citronovou kůru. Pražmu dobře omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, nařízneme kůžu…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Domácí sekaná z mletého masa

Hlavní jídla: Domácí sekaná z mletého masa

Ve velké míse smícháme mleté maso, velmi jemně pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Ke směsi přidáme vejce,…

Indické koření garam masala

Ostatní: Indické koření garam masala

Populární a voňavá indická směs koření. V hroždíři rozdrtíme římský kmín, přidáme další koření a důkladně…

Kachní ragú s bramborovými noky

Hlavní jídla: Kachní ragú s bramborovými noky

Z upečené kachny obereme maso. Kachní prso osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. V pánvi rozehřejeme kachní…