Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pomazánka z červené čočky Pomazánky
29. 08. 2017 Přečteno: 9006x

Pomazánka z červené čočky

Ingredience
- +
  • červená čočka: 150 g
  • jarní cibulka: {1,5}
  • mrkev: {2}
  • žlutá paprika: {0,5}
  • stroužky česneku: {2}
  • olivový olej
  • kari koření: 1 KL
  • čerstvá petrželka

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

style="text-align: justify;">Pomazánka z červené čočky - recept

Ve středním hrnci si rozehřejeme olivový olej a přidáme k němu najemno nakrájené jarní cibulky a papriku. Necháme chvíli orestovat, a potom přidáme nahrubo nastrouhané mrkve. Opět chvíli opékáme a přidáme červenou čočku. Osolíme, opepříme a po chvíli restování přidáme horkou vodu. Směs promícháme a prolisujeme do ní dva stroužky česneku. Vaříme asi 20 minut, dokud nebude čočka měkká. Potom k čočce přidáme kari koření a čerstvou petrželku. Pomazánka z červené čočky se před podáváním ještě musí rozmixovat, nejlepší je použít tyčový mixér. Pokud máme rádi pikantnější pomazánky, přidáme ještě šťávu z citrónu.

Pomazánka z červené čočky je nejlepší s opečeným toastem, rozpečenou bagetou nebo celozrnnými krekry a čerstvou zeleninou. V lednici nám vydrží až týden.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 14 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

polévka z květáku a červené čočky.jpg Pomazánky

Květáková polévka s červenou čočkou

Cibuli, česnek a malý kousek čerstvého zázvoru oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev očistíme pokrájíme na drobné kousky. Červenou čočku propláchneme ve studené vodě. V hrnci rozehřejme olivový olej, na kterém…

červená čočka s uzeným tofu.jpg Pomazánky

Červená čočka s uzeným tofu

Čočku zalejeme studenou vodou a dáme vařit. Když voda dosáhne varu, ztlumíme plamen, vodu osolíme a přidáme lžičku kari koření. Čočku poté pozvolna vaříme asi 10 minut. Mrkev a řapíkatý celer očistíme a…

cizrnova-polevka-s-rajcaty-a-cervenou-cockou.jpg Pomazánky

Cizrnová polévka s rajčaty a červenou čočkou

Cibuli a česnek nasekáme najemno, v hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli. Přidáme česnek, zázvor, římský kmín, kurkumu, pepř a promícháme. Rajčata nakrájíme (můžeme i spařit a oloupat), přidáme do…

Tip na recept

Domácí pivní sýr

Domácí pivní sýr

V míse rozmícháme tvaroh se solí, kmínem, pepřem a zalijeme pivem. Při teplotě 18 °C necháme zrát 3 - 5 dní. Sýr voní po olomouckých tvarůžcích. Podáváme s čerstvým chlebem a nasekanou pažitkou.

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Matcha zmrzlina

Dezerty: Matcha zmrzlina

Vanilkový lusk podélně rozpůlíme a špičkou nože seškrábneme semínka. Mléko, smetanu, zrníčka i lusk přivedeme…

Pivní cibulové kroužky

Předkrmy a chuťovky: Pivní cibulové kroužky

Cibuli oloupeme a nakrájíme na asi 1 cm silná kolečka. V míse smícháme mouku, škrob, vejce, pivo, sůl a pepř.…

Pstruh na másle

Hlavní jídla: Pstruh na másle

Pstruhy rozřízneme ostrým nožem v břišní části a odstraníme vnitřnosti, případně i odřízneme hlavu. Poté rybu…

Jablečná buchta na plech

Dezerty: Jablečná buchta na plech

Troubu předehřejeme na 180 °C. Mléko vytáhneme z lednice a necháme ohřát na pokojovou teplotu. Jablka oloupeme,…