Pomazánka z červené čočky
Ingredience
- červená čočka: 150 g
- jarní cibulka: {1,5}
- mrkev: {2}
- žlutá paprika: {0,5}
- stroužky česneku: {2}
- olivový olej
- kari koření: 1 KL
- čerstvá petrželka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Ve středním hrnci si rozehřejeme olivový olej a přidáme k němu najemno nakrájené jarní cibulky a papriku. Necháme chvíli orestovat, a potom přidáme nahrubo nastrouhané mrkve. Opět chvíli opékáme a přidáme červenou čočku. Osolíme, opepříme a po chvíli restování přidáme horkou vodu. Směs promícháme a prolisujeme do ní dva stroužky česneku. Vaříme asi 20 minut, dokud nebude čočka měkká. Potom k čočce přidáme kari koření a čerstvou petrželku. Pomazánka z červené čočky se před podáváním ještě musí rozmixovat, nejlepší je použít tyčový mixér. Pokud máme rádi pikantnější pomazánky, přidáme ještě šťávu z citrónu.
Pomazánka z červené čočky je nejlepší s opečeným toastem, rozpečenou bagetou nebo celozrnnými krekry a čerstvou zeleninou. V lednici nám vydrží až týden.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Cibuli, česnek a malý kousek čerstvého zázvoru oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev očistíme pokrájíme na drobné kousky. Červenou čočku propláchneme ve studené vodě. V hrnci rozehřejme olivový olej, na kterém…
Čočku zalejeme studenou vodou a dáme vařit. Když voda dosáhne varu, ztlumíme plamen, vodu osolíme a přidáme lžičku kari koření. Čočku poté pozvolna vaříme asi 10 minut. Mrkev a řapíkatý celer očistíme a…
Cibuli a česnek nasekáme najemno, v hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli. Přidáme česnek, zázvor, římský kmín, kurkumu, pepř a promícháme. Rajčata nakrájíme (můžeme i spařit a oloupat), přidáme do…
V míse rozmícháme tvaroh se solí, kmínem, pepřem a zalijeme pivem. Při teplotě 18 °C necháme zrát 3 - 5 dní. Sýr voní po olomouckých tvarůžcích. Podáváme s čerstvým chlebem a nasekanou pažitkou.
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Pro opakované komentáře s odkazy na externí webové stránky upozorňujeme, že se jedná o porušování "pravidel di...
Zdravím, mám 1 myšku darovanou hnědou větší a 2 bílé malé. Za jak dlouho vyrostou aby mě neprolezly 0,8mm drát...
Pekařka zdraví! Super článek, moc za něj díky. Jinak kdyby někdo chtěl zkusit péct z kvasu, tak ho ani nemusít...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...
Vanilkový lusk podélně rozpůlíme a špičkou nože seškrábneme semínka. Mléko, smetanu, zrníčka i lusk přivedeme…
Cibuli oloupeme a nakrájíme na asi 1 cm silná kolečka. V míse smícháme mouku, škrob, vejce, pivo, sůl a pepř.…
Pstruhy rozřízneme ostrým nožem v břišní části a odstraníme vnitřnosti, případně i odřízneme hlavu. Poté rybu…
Troubu předehřejeme na 180 °C. Mléko vytáhneme z lednice a necháme ohřát na pokojovou teplotu. Jablka oloupeme,…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.