Kachní játra restovaná
Ingredience
- kachní játra: 400 g
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 1 ks
- bílé víno: 3 PL
- strouhaný zázvor: 1 KL
- olej
- mletý pepř
- sůl
- Omáčka:
- sójová omáčka: 2 PL
- solamyl: 1 KL
- voda: 100 ml
- Zálivka:
- olivový olej: 4 PL
- červený vinný ocet: 1 PL
- Salát:
- mladý špenát, ledový salát, čekankové puky apod.
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kachní játra restovaná – recept
Kachní játra umyjeme, očistíme, nakrájíme a opepříme. Cibuli s česnekem nasekáme najemno. Připravíme zálivku na salát: Červený vinný ocet smícháme s olivovým olejem, osolíme, opepříme a necháme uležet. Na oleji orestujeme kachní játra do růžova a vytáhneme z pánve. Do výpeku dáme zpěnit cibuli, přidáme česnek a nastrouhaný zázvor. Polijeme vínem a necháme odpařit. Přilijeme zálivku, necháme povařit do zhoustnutí. Do horké omáčky dáme orestovaná kachní játra, zamícháme dohromady, zakryjeme alobalem a necháme v teple. Mezitím si připravíme salát. Listy salátu očistíme a natrháme na kousky a vše promícháme s připravenou zálivkou.
Restovaná kachní játra podáváme se salátem nebo opečenými bramborami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.