![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Kachní játra restovaná](/img/clanky/53a8e159f179b3bba851265eb28e85c7/fotolia_138090949_xs.jpg)
Kachní játra restovaná
Ingredience
- kachní játra: 400 g
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 1 ks
- bílé víno: 3 PL
- strouhaný zázvor: 1 KL
- olej
- mletý pepř
- sůl
- Omáčka:
- sójová omáčka: 2 PL
- solamyl: 1 KL
- voda: 100 ml
- Zálivka:
- olivový olej: 4 PL
- červený vinný ocet: 1 PL
- Salát:
- mladý špenát, ledový salát, čekankové puky apod.
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kachní játra restovaná – recept
Kachní játra umyjeme, očistíme, nakrájíme a opepříme. Cibuli s česnekem nasekáme najemno. Připravíme zálivku na salát: Červený vinný ocet smícháme s olivovým olejem, osolíme, opepříme a necháme uležet. Na oleji orestujeme kachní játra do růžova a vytáhneme z pánve. Do výpeku dáme zpěnit cibuli, přidáme česnek a nastrouhaný zázvor. Polijeme vínem a necháme odpařit. Přilijeme zálivku, necháme povařit do zhoustnutí. Do horké omáčky dáme orestovaná kachní játra, zamícháme dohromady, zakryjeme alobalem a necháme v teple. Mezitím si připravíme salát. Listy salátu očistíme a natrháme na kousky a vše promícháme s připravenou zálivkou.
Restovaná kachní játra podáváme se salátem nebo opečenými bramborami.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.