Lemon chicken (citronové kuře)
Ingredience
- kuřecí prsa : 3 ks
- česnekový stroužek : 3 ks
- velký citron (chemicky neošetřený) : 1 ks
- citronová šťáva dle chuti
- bílý jogurt : 150 g
- rajčatové pyré : 200 ml
- loupaný a jemně strouhaný zázvor : 1 PL
- mletá kurkuma : 2 KL
- kořenící směs garam masala : 1 PL
- mletý římský kmín : 1 KL
- mletá sladká paprika : 2 KL
- mletý koriandr : 1 KL
- cukr dle chuti
- chilli koření dle chuti
- sůl dle chuti
- rostlinný olej dle potřeby
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Lemon chicken (citronové kuře) – recept
Nejprve si nakrájejte kuřecí prsa na středně velké kousky a vložte je do mísy. Poté je okořeňte garam masalou, kurkumou, solí a zalijte trochou oleje a jogurtem – použijte 75 g. Ingredience promíchejte vařečkou a nechte maso v marinádě ideálně přes noc (minimálně pak 60 až 90 minut). Dále si rozpalte ve vysoké pánvi olej a na něm krátce opékejte stroužky česneku, strouhaný zázvor a zbylé koření.
Pak přidejte marinované kuřecí, plátky omytého citronu a pokračujte v opékání. Nakonec vše přelijte rajčatovým pyré, zakápněte citronovou šťávou dle chuti, podlijte malým množstvím vody a vařte zhruba čtvrt hodiny. Až uplyne tato doba, dochuťte omáčku cukrem a solí. Po deseti minutách vaření odstavte pokrm z plotny a vložte zbylých 75 g bílého jogurtu. Výtečné bude citronové kuře například s vařenou rýží. Dobrou chuť!
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.