Pad thai s kuřecím masem
Ingredience
- ploché rýžové nudle: 200 g
- kuřecí prsní řízky: 250 g
- vejce: 1 ks
- pad thai omáčka
- jarní cibulka - stonek: 1 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- mungo klíčky: 100 g
- oříšky (kešu, arašídy): 20 g
- rybí omáčka: 1 PL
- limetka: 1 ks
- čerstvý koriandr
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pad thai s kuřecím masem - recept
Rýžové nudle alespoň 30 minut předem namočíme do studené vody. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Česnek očistíme a nakrájíme nadrobno, jarní cibulku pokrájíme na nudličky. Oříšky nasekáme na malé kousky a opražíme je nasucho na pánvi.
Ve wok pánvi rozehřejeme olej, přihodíme česnek a půl minuty ho restujeme, poté do pánve rozklepneme vejce a zvýšíme plamen. Jakmile se vejce začne smažit přidáme kuřecí nudličky a zakápneme rybí omáčkou. Když se maso zatáhne, ztlumíme plamen a vložíme do wok pánve rýžové nudle, které předtím scedíme. Rýžové nudle zalejeme vlastní nebo koupenou pad thai omáčkou. Omáčku přiléváme postupně podle konzistence. Nudle by neměly v omáčce plavat ani být suché. Nudle s masem prohříváme ve wok pánvi, dokud nudle nezměknou. Trvá to zhruba 3 minuty. Poté přidáme mungo klíčky a promícháme. Nakonec pad thai důkladně zakápneme šťávou z limetky a posymene jarní cibulkou.
Pad thai s kuřecím masem servírujeme s opraženými oříšky a lístky čerstvého koriandru. Podle chuti můžeme přidat i sušené chilli.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.