Kimchi [kimči]
Ingredience
- pekingské zelí: 500 g
- cibule: 1 ks
- mrkev: 1 ks
- stroužky česneku: 2 ks
- strouhaný zázvor: 1 KL
- rybí omáčka: 1 PL
- sezamová semínka: 1 PL
- chilli koření: 1 PL
- mořská sůl: 3 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Kimchi [kimči] - recept
Zelí nakrájíme na nudličky. Sůl necháme rozpustit ve vodě (na 2.5 lžíce soli asi 500 ml vody) a v roztoku necháme asi 2 hodiny zelí odležet. Následně ho důkladně propláchneme, aby bylo jen lehce slané. Smícháme rybí omáčku, chilli, prolisovaný česnek a zázvor. Mrkev a cibuli nakrájíme na tenké nudličky, přidáme k zelí a promícháme s připravenou zálivkou. Nasadíme si gumové rukavice a důkladně vše promačkáme, aby se zálivka dostala do každého kousku zeleniny. Nakonec zasypeme sezamovými semínky.
Kimchi nám vydrží v lednici asi měsíc, ale můžeme ho konzumovat už od druhého dne. Používá se jako příloha nebo jako součást asijských pokrmů.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.