![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Veka z domácí pekárny](/img/clanky/fbd512d8dd069295d8d8794d4cdfca56/veka-z-domaci-pekarny.jpg)
Veka z domácí pekárny
Ingredience
- hladká mouka: 500 g
- mléko: 300 ml
- máslo: 30 g
- cukr krupice: 2 KL
- čerstvé droždí: 20 g
- vařená brambora: 1 ks
- sůl: 2 KL
- vejce na potření
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Veka z domácí pekárny - recept
Do domácí pekárny dáme nejprve mléko, změklé máslo a nastrouhanou bramboru. Přisypeme mouku, do jednoho rohu rozdrobíme droždí, do druhého dáme cukr, do třetího sůl. Tyto ingredience zahrneme moukou a zapneme program Těsto.
Těsto rozdělíme na poloviny a z každé vytvarujeme veku. Veky dáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a necháme asi 20 minut kynout na teplém místě.
Veka z domácí pekárny se peče v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 - 40 minut dozlatova.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.