Veka z domácí pekárny
Ingredience
- hladká mouka: 500 g
- mléko: 300 ml
- máslo: 30 g
- cukr krupice: 2 KL
- čerstvé droždí: 20 g
- vařená brambora: 1 ks
- sůl: 2 KL
- vejce na potření
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Veka z domácí pekárny - recept
Do domácí pekárny dáme nejprve mléko, změklé máslo a nastrouhanou bramboru. Přisypeme mouku, do jednoho rohu rozdrobíme droždí, do druhého dáme cukr, do třetího sůl. Tyto ingredience zahrneme moukou a zapneme program Těsto.
Těsto rozdělíme na poloviny a z každé vytvarujeme veku. Veky dáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a necháme asi 20 minut kynout na teplém místě.
Veka z domácí pekárny se peče v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 - 40 minut dozlatova.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.