Mexické burrito s hovězím masem
Ingredience
- kukuřičné tortilly: 4 ks
- hovězí steak: 1 ks
- plechovka fazolí: 1 ks
- avokádo: 1 ks
- cibule: 1 ks
- limeta: 1 ks
- koriandr: 1 PL
- rajče: 3 ks
- chilli paprička: 1 ks
- čedar: 2 PL
- zakysaná smetana: 2 PL
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Mexické burrito s hovězím masem - recept
Hovězí steak vytáhneme z lednice. Při smažení by mělo mít maso pokojovou teplotu. Rajče, cibuli, chilli papričku, koriandr si pokrájíme nadrobno. Tyto suroviny smícháme v misce. Osolíme, opepříme a pořádně zakápneme štávou z limetky. Sýr čedar pokrájíme na malé kostičky a přidáme je do misky. Fazole ohřejeme na pánvi. Avokádo nakrájíme na plátky.
V rozpálené pánvi osmažíme hovězí steak. Po vytažení jej necháme alespoň 3 minuty odpočinout, osolíme a opepříme. Poté nakrájíme na kostičky. V troubě rozehřejeme kukuřičné tortilly.
Na tortillu naneseme fazolovou směs, hovězí maso, rajčatovou směs, zakysanou smetanu a plátky avokáda. Zabalíme.
Mexické burrito s hovězím masem podáváme s guacamole.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.