Restované rýžové nudle
Ingredience
- tenké rýžové nudle: 300 g
- kuřecí nebo krůtí maso: 150 g
- kari pasta: 1 KL
- jarní cibulka: 1 ks
- mrkev: 1 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- salát pak choi: 1 ks
- čerstvý zázvor: 1 cm
- rybí omáčka: 1 PL
- sezamový olej: 3 PL
- ústřicová omáčka: 2 PL
- sójová omáčka (podle chuti)
- limetková šťáva
- čerstvý koriandr
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Restované rýžové nudle - recept
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme. Mrkev, pak choi a jarní cibulku na tenké nudličky, česnek a zázvor na plátky. Maso také nakrájíme na nudličky. Rýžové nudle uvaříme podle návodu na obalu. Jakmile máme nudle uvařené, rozehřejeme wok pánev. Na sezamovém oleji nejdříve asi 2 minuty osmažíme kari pastu s troškou vody. Přidáme mrkev, pak choi a restujeme asi 3 minuty. Poté přihodíme česnek, zázvor a maso. Maso necháme zatáhnout a teprve přidáme uvařené rýžové nudle. Nudle necháme restovat a dochutíme je rybí, sójovou a ústřicovou omáčkou. Nakonec zakápneme limetkovou šťávou.
Restované rýžové nudle podáváme s čerstvým koriandrem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.