![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Restované rýžové nudle](/img/clanky/b764b18d726422ce12cff6681367644f/restovane-ryzove-nudle.jpg)
Restované rýžové nudle
Ingredience
- tenké rýžové nudle: 300 g
- kuřecí nebo krůtí maso: 150 g
- kari pasta: 1 KL
- jarní cibulka: 1 ks
- mrkev: 1 ks
- česnek - stroužky: 2 ks
- salát pak choi: 1 ks
- čerstvý zázvor: 1 cm
- rybí omáčka: 1 PL
- sezamový olej: 3 PL
- ústřicová omáčka: 2 PL
- sójová omáčka (podle chuti)
- limetková šťáva
- čerstvý koriandr
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Restované rýžové nudle - recept
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme. Mrkev, pak choi a jarní cibulku na tenké nudličky, česnek a zázvor na plátky. Maso také nakrájíme na nudličky. Rýžové nudle uvaříme podle návodu na obalu. Jakmile máme nudle uvařené, rozehřejeme wok pánev. Na sezamovém oleji nejdříve asi 2 minuty osmažíme kari pastu s troškou vody. Přidáme mrkev, pak choi a restujeme asi 3 minuty. Poté přihodíme česnek, zázvor a maso. Maso necháme zatáhnout a teprve přidáme uvařené rýžové nudle. Nudle necháme restovat a dochutíme je rybí, sójovou a ústřicovou omáčkou. Nakonec zakápneme limetkovou šťávou.
Restované rýžové nudle podáváme s čerstvým koriandrem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.