Tagliatelle se sýrovou omáčkou
Ingredience
- tagliatelle: 250 g
- žampiony: 6 ks
- parmazán: 4 PL
- ementál: 2 PL
- smetana ke šlehání: 200 ml
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- čerstvá bazalka: 2 PL
- máslo
- olivový olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Tagliatelle se sýrovou omáčkou - recept
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, žampiony na čtvrtky nebo plátky. Na troše oleje necháme rozehřát máslo, na kterém necháme zpěnit cibuli, přidáme žampiony, osolíme, opepříme a orestujeme. Dále přidáme česnek, krátce orestujeme. Zalijeme smetanou, kterou necháme mírně zredukovat. Přidáme nastrouhané sýry, které necháme rozpustit. Trochu si můžeme nechat na posypání. Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu a ihned smícháme s omáčkou a nadrobno nasekanou bazalkou. Podle potřeby můžeme omáčku zředit vodou, ve které se vařily těstoviny.
Tagliatelle se sýrovou omáčkou můžeme ozvláštnit i dalšími druhy sýra (gouda, gorgonzola, brie...)
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.