![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Domácí korbáčky](/img/clanky/7945888da4182081c2765ed8a6c13b1c/domaci-korbacky.jpg)
Domácí korbáčky
Ingredience
- Na asi 200 g korbáčků:
- čerstvé mléko: 2 l
- syřidlo dle návodu
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Domácí korbáčky - recept
Ve velkém hrnci necháme za občasného míchání zahřát čerstvé mléko (nejlépe přímo od farmáře) na 40 °C a odstavíme. Syřidlo v množství dle návodu na obalu rozmícháme s trochou vody, přidáme do mléka a mícháme asi 2 minuty. Hrnec s mlékem přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut stát. Nožem začínající sýr na několika místech rozkrájme a znovu přikryjeme utěrkou. Po dalších pár minutách vybereme drátěným sítkem sýr, který necháme přes plátno dokonale odkapat. Tuto hmotu necháme v pokojové teplotě asi 2 - 3 dny. Hotový sýr poznáme podle nakyslé chuti a dírek, které se objeví po rozříznutí. Z málo odleželého sýru nebude možné tvořit korbáčky.
Kousek sýru nakrájíme a v cedníku zalijeme vroucí vodou - změní konzistenci a bude se s ním dát pracovat. Nachystáme si nádobu se studenou vodou. Kousek sýra zmáčknem do dlaně a táhneme hladkou "šňůru", která by se neměla trhat. Tenkou "šňůru" pouštíme rovnou do nádoby se studenou vodou.
Hotové "šňůry" vybereme z nádoby a přemístíme je do jiné nádoby s hodně slanou vodou, kde je necháme asi 10 minut. Dále je nařežeme na stejně dlouhé nitky a pověsíme např. na upevněnou vařečku a necháme odkapat všechnu vodu.
Nejjednodušším způsobem pletení korbáčků je spojit tři nitky k sobě a zaplést jako copánek.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.