![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Domácí vaječný likér](/img/clanky/c2e0769698a6e49cb997e2cb3519708d/domaci-vajecny-liker.jpg)
Domácí vaječný likér
Ingredience
- žloutky: 5 ks
- slazené kondenzované mléko: 500 ml
- vanilkový lusk: 1 ks
- rum: 300 ml
- skořice
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Domácí vaječný likér – recept
Do hrnce vlijeme kondenzované mléko, podélně rozřízneme vanilkový lusk, obsah vyškrábneme do mléka a vložíme do něj i samotný lusk. Mléko krátce povaříme, lusk vyjmeme a mléko necháme vychladnout. Pro zjednodušení můžeme místo vanilkového lusku použít jeden vanilkový cukr.
Nad vodní lázní vyšleháme žloutky a za stálého míchání do nich přidáváme mléko. Mícháme, dokud není směs velmi hustá, pak ji necháme opět zchladnout. Na závěr vmícháme rum, jeho množství přizpůsobíme podle chuti – čím víc rumu dáme, tím víc bude vaječný likér řidší a výraznější.
Před podáváním posypeme domácí vaječný likér skořicí.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.