Polentové placky
Ingredience
- kukuřičná polenta: 250 g
- vinná klobása: 150 g
- česnek - stroužky: 2 ks
- solamyl: 4 PL
- vejce: 3 ks
- sůl
- mletý pepř
- oregano
- zeleninový vývar
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Polentové placky – recept
Vinnou klobásu vytlačíme ze střívka, stroužky česneku prolisujeme. Vývar s polentou uvaříme podle návodu na hustou kaši. Necháme vychladnout. Do kaše vmícháme vejce, vinnou klobásu, solamyl a česnek. Osolíme, opepříme, přidáme oregano a dohladka propracujeme. Z polentového těsta tvoříme placky, které smažíme na oleji po obou stranách dozlatova. Po usmažení necháme chvíli na papírovém ubrousku, abychom se zbavili přebytečného tuku. Polentové placky podáváme například se zeleninovým salátem nebo jako přílohu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.