Rybí karbanátky
Ingredience
- losos bez kůže: 250 g
- velká brambora: 1 ks
- máslo: 1 KL
- cibule: 1 ks
- česnek - stroužky: 1 ks
- mléko: 50 ml
- čedar: 50 g
- vejce: 1 ks
- mouka, vajíčka a strouhanka na obalení
- olej
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Rybí karbanátky – recept
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Brambory rozmačkáme s máslem a necháme vychladnout. Rybí maso a nakrájenou cibuli namočíme do mléka a necháme asi 5 minut na mírném ohni vařit. Po slití mléka rozsekáme rybu s cibulkou ponorným mixérem na kaši, kterou smícháme s rozmačkanými bramborami. Přidáme nastrouhaný sýr, vejce, prolisovaný česnek, trochu strouhanky a uděláme hmotu, ze které tvarujeme rybí karbanátky. Ty potom obalíme v trojobalu a smažíme na rozpáleném oleji asi 5 minut z každé strany.
Rybí karbanátky můžeme podávat s vařeným bramborem nebo s bramborovou kaší.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.