

























Jelení guláš
Ingredience
- jelení maso: 400 g
- červené víno: 250 ml
- velká cibule: 1 ks
- voda: 250 ml
- hladká mouka: 1 PL
- rajský protlak: 1 PL
- olej
- mletá sladká paprika
- česnek
- drcený kmín
- mletý pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Maso na jelení guláš očistíme a nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a vložíme maso, které ze všech stran necháme zatáhnout. Osolíme, přidáme kmín, pepř, prolisovaný česnek, zaprášíme paprikou a podlijeme vínem. Necháme odpařit alkohol a podlijeme vodou. Přidáme protlak a pod pokličkou dusíme doměkka při nízké teplotě asi 1,5 - 2 hodiny. Podle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a necháme provařit ještě min. 15 minut.
Jelení guláš můžeme podávat s knedlíkemnebo čerstvým chlebem.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Kuřecí maso pokrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a promícháme s rajčatovým protlakem. Rajčata spaříme a oloupeme slupku. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej, na kterém dozlatova…
Maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme polovinu másla, přidáme maso, cibuli, česnek a orestujeme na středním plameni dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme…
Srdíčka odblaníme a očistíme od tuku, cibuli nakrájíme nahrubo, mrkev na kostičky, česnek prolisujeme. Na sádle orestujeme cibuli do tmava, přidáme srdíčka, orestujeme, zaprášíme sladkou paprikou a zalijeme…
Cibuli nakrájíme nadrobno, párky na kolečka nebo půlkolečka, brambory na středně velké kostky, česnek prolisujeme, vývar ohřejeme. V hrnci na sádle orestujeme zvolna cibuli do tmavě hněda. Zaprášíme paprikou…
Cibuli nakrájíme na kostičky, brambory na kostky, česnek prolisujeme, vývar ohřejeme. V hrnci rozehřejeme trochu oleje nebo sádla a osmažíme na něm cibuli dohněda. Přidáme mleté maso a necháme do krátce…
Pastinák oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Vložíme do pekáčku, zakapeme olejem a osolíme. V troubě vyhřáté na 200 °C pečeme doměkka, tedy asi 30 minut. Horkou zeleninu rozmačkáme s máslem na pyré nebo ji…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
S kvasinkovou infekcí mezi tlapkami u mě fenky jsem měl dlouho problémy. Zkoušel jsem hypermangan, ocet, léky ...
Dobrý den, paní Beruško, odkud jste? Můžeme dát síly a dovedností dohromady. Prosím, na Vás e-mail nebo telefo...
Dobrý den, osobně se starám o pacientka ALS...tato nemoc je neuchopitelná a krutá pro postižené ale i jejich r...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Čokoládu roztopíme. Banán rozmačkáme vidličkou a rozmixujeme jej s kokosovým mlékem a olejem. Přidáme kakao,…
Dýni oloupeme, vydlabeme semínka a nakrájíme ji na malé kostky. Vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, posypeme…
Sušenky rozdrtíme najemno a smícháme s rozpuštěným máslem. Poté je rozprostřeme do vymazané formy a upěchujeme.…
Mouku smícháme se solí, přidáme změklé máslo a žloutek, rukama propracujeme. Po lžících do těsta vpracujeme teplou…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.