Flank steak
Ingredience
- vyzrálý flank steak: 400 g
- mořská sůl hrubozrnná
- pepř
- olivový olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Flank steak - recept
Flank steak neboli steak z hovězího pupku chutná nejlépe, je-li maso dokonale vyzrálé. Steak lehce potřeme olejem a pánev nebo gril rozpálíme na vysokou teplotu. Na pánev už olej nedáváme. Flank steak položíme na rozpálenou plochu a opečeme z každé strany asi 3 minuty. Mezitím rozehřejeme troubu na 100 °C a flank steak dáme na 10 minut dopéct na medium.
Flank steak nakonec osolíme a opepříme z obou stran a podáváme například s hranolky nebo grilovanou zeleninou. Steak z hovězího pupku krájíme ostrým nožem napříč (kolmo na svalová vlákna).
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.