![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Červená čočka na kyselo](/img/clanky/7d24bc0c56badbff2170b02af0d50721/cervena-cocka-na-kyselo.jpg)
Červená čočka na kyselo
Ingredience
- červená čočka: 200 g
- cibule: 1 ks
- sůl
- pepř
- jablečný ocet
- máslo
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Červená čočka na kyselo - recept
Ma másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme červenou čočku, krátce orestujeme a podlijeme vodou tak, aby byla čočka akorát ponořená. Osolíme, opepříme a vaříme dle návodu na obalu, obvykle asi 15 - 20 minut. Nakonec přidáme jablečný ocet dle chuti a scedíme.
Červená čočka na kyselo se dá podávat s vejcem natvrdo, kyselou okurkou a pečivem jako hlavní jídlo, ale i jako příloha k rybě nebo drůbežímu masu.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.