Červená čočka s uzeným tofu
Ingredience
- červená čočka: 100 g
- uzené tofu: 180 g
- mrkev: 2 ks
- řapíkatý celer - stonek: 1 ks
- olivový olej: 2 PL
- kari koření
- římský kmín
- sójová omáčka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Červená čočka s uzeným tofu - recept
Čočku zalejeme studenou vodou a dáme vařit. Když voda dosáhne varu, ztlumíme plamen, vodu osolíme a přidáme lžičku kari koření. Čočku poté pozvolna vaříme asi 10 minut.
Mrkev a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém zeleninu orestujeme. Přidáme na kostky nakrájené uzené tofu, špetku římského kmínu a kari koření. Zakápneme sójovou omáčkou. Nakonec přidáme uvařenou červenou čočku a důkladně promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme.
Červenou čočku s uzeným tofu můžeme podávat s čerstvým koriandrem.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.