Smažený květák
Ingredience
- malý květák: 1 ks
- vejce: 2 ks
- hladká mouka
- strouhanka
- sůl
- pepř
- olej
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Květák rozebereme na růžičky, které necháme v osolené vodě povařit asi 3 minuty do poloměkka. Květák scedíme, necháme vychladnout a případně osušíme papírovou utěrkou.
Květák nejdříve obalíme v hladké mouce, poté v osoleném a opepřeném rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Postup namočení ve vajíčku a obalení ve strouhance můžeme ještě zopakovat. Smažíme ve větší vrstvě rozehřátého oleje ze všech stran dozlatova. Smažený květák odkládáme na ubrousek, který vysaje přebytečný tuk.
Smažený květák se obvykle podává s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší. Můžete si k němu udělat i domácí tatarku.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.