Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Bezlepkové čokoládové suflé Dezerty
27. 04. 2024

Bezlepkové čokoládové suflé

Ingredience
- +
  • máslo 4 PL + 1 PL na vymazání zapékacích misek/formiček na suflé
  • polosladká čokoláda cca 113 g
  • vejce 3 ks (oddělená na žloutky a bílky)
  • čistý vanilkový extrakt 1 KL
  • špetka soli
  • kypřící prášek z vinného kamene (je bezlepkový) 1/8 KL
  • krupicový cukr 3 PL do bílkového sněhu a 4 KL na vysypání formiček

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Recept na bezlepkové čokoládové suflé

Nejprve si do žáruvzdorné misky vložte čtyři lžíce másla společně s nalámanou polosladkou čokoládou a nechte rozpustit v mikrovlnné troubě (asi po 20 vteřinách směs promíchejte a pokračujte v rozpouštění). Následně nechte čokoládový krém vychladnout asi 3 až 5 minut. Do zchladlé čokoládové směsi dále vmíchejte vaječné žloutky, vanilkový extrakt a špetku soli – toto těsto dejte nyní stranou. Posléze si k ruce vezměte skleněnou nebo kovovou misku a v ní vyšlehejte (pomocí mixéru) do pevného sněhu vaječné bílky společně s kypřícím práškem z vinného kamene. Postupně také přidávejte (asi na třikrát) krupicový cukr, než získáte lesklou a nadýchanou hmotu.

Jakmile bude bílkový sníh hotový, asi na třikrát do něj vmíchejte čokoládovou směs. Výsledné těsto dejte asi na deset minut do lednice a mezitím si vymažte máslem a vysypte krupicovým cukrem formičky na suflé – uvedené množství vystačí na 4 formičky (známé také jako ramekin). Rovněž si v tento okamžik zapněte troubu a předehřejte na 200 °C. Nakonec těsto pomocí lžíce napěchujte do formiček a uhlaďte povrch. Formičky položte na pečící plech a vložte do trouby (teploty nyní snižte na 190 °C). Suflé pečte bez přílišného otevírání trouby asi 13 minut – dokud okraje neztuhnou a střed se bude sotva chvět (to můžete prověřit poklepáním na plech). Upečené suflé ihned podávejte třeba s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

cokoladove-kulicky.jpg Dezerty

Čokoládové kuličky

Nastrouhanou čokoládu smícháme s rumem a najemno nadrcenými sušenkami. Moučkový cukr utřeme s bílky do pěny a přimícháme k čokoládě. Z hmoty tvoříme kuličky a obalujeme v rozdrcených sušenkách. Čokoládové…

nepeceny-cokoladovy-salam.jpg Dezerty

Nepečený čokoládový salám

Sušenky dáme do mikrotenového sáčku a paličkou na maso nalámeme na menší kousky. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přimícháme kakao, nastrouhanou čokoládu a rum. Je-li hmota příliš sypká, přidáme trochu vody…

Tip na recept

Domácí rybí salát

Domácí rybí salát

Na domácí rybí salát použijeme některou z bílých ryb – sleď, cejn, kapr… Koupíme buď hotové filety nebo pokud máme celou rybu, odřízneme z ní filety tak, abychom se zbavili páteře a velkých kostí. Podle…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Fazolový eintopf

Hlavní jídla: Fazolový eintopf

Cibuli nakrájíme najemno a necháme zesklovatět v hrnci na rozpáleném oleji. Slaninu nakrájíme na kostičky, přidáme…

Pomalu pečený bůček

Hlavní jídla: Pomalu pečený bůček

Bůček koupíme s kůží i kostí. Kůži bůčku očistíme od případných chloupků a opatrně nakrojíme ostrým nožem na větší…