Nepečený čokoládový salám
Ingredience
- kvalitní čokoláda (min. 60 % kakaa): 100 g
- máslové sušenky: 250 g
- moučkový cukr: 120 g
- kakao: 50 g
- žloutky: 3 ks
- rum: 2 PL
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Nepečený čokoládový salám - recept
Sušenky dáme do mikrotenového sáčku a paličkou na maso nalámeme na menší kousky. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přimícháme kakao, nastrouhanou čokoládu a rum. Je-li hmota příliš sypká, přidáme trochu vody nebo mléka. Hmotu vytvarujeme do válečku, který zabalíme do alobalu a uložíme v lednici.
Nepečený čokoládový salám můžeme posypat moučkovým cukrem nebo obalit v nastrouhaných ořechách.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.