Soljanka
Ingredience
- vařené hovězí maso: 250 g
- cibule: 1 ks
- rajský protlak: 1 PL
- hovězí vývar: 750 ml
- nakládané okurky: 2 ks
- kysaná smetana: 2 PL
- olej: 2 PL
- bobkový list: 2 ks
- citron
- sůl
- petrželka nebo pažitka
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Soljanka – recept
Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme rajský protlak a zalijeme připraveným vývarem. Přidáme bobkový list, nakrájené okurky a vaříme vše 15 minut. Osolíme, dochutíme citronovou šťávou, přimícháme uvařené nakrájené maso a chvíli prohřejeme. Na talíři přidáme lžíci kysané smetany a posypeme pažitkou nebo nasekanou petrželkou.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.