Domácí tatarská omáčka
Ingredience
- vejce: 1 ks
- žloutek: 1 ks
- plnotučná hořčice: 1 KL
- ocet: 1 KL
- moučkový cukr
- olej
- sterilovaná okurka
- cibule
- česnek
- bílé víno
- sůl
- mletý pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Domácí tatarská omáčka – recept
Vejce se žloutkem, hořčicí a octem vyšleháme ponorným mixérem, po kapkách přidáváme olej, dokud majonéza nezhoustne. Přidáme nakrájený najemno okurek, cibuli a prolisovaný stroužek česneku. Dochutíme bílým vínem, osolíme, opepříme, přidáme moučkový cukr dle chuti a necháme v lednici vychladit.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.