Polévka z červené řepy
Ingredience
- středně velká červená řepa: 2 ks
- cibule: 1 ks
- mrkev: 1 ks
- brambory: 2 ks
- zeleninový vývar: 700 ml
- sůl
- pepř
- citrónová šťáva
- třtinový cukr
- olej
- Feta sýr
- oblíbené bylinky
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Polévka z červené řepy - recept
Cibuli nakrájíme nadrobno, řepu, mrkev a brambory na kostičky. Na troše oleje necháme zpěnit cibuli, přidáme řepu a mrkev, krátce orestujeme a zalijeme horkým vývarem. Přidáme brambory, osolíme, opepříme a vaříme asi 20 minut, až je zelenina měkká. Polévku rozmixujeme a na závěr dochutíme citrónovou šťávou a trochou cukru. Chvíli společně prohřejeme, podáváme s kousky Fety a oblíbenými bylinkami (tymián, majoránka, pažitka, petrželka,...).
Tip: Polévka z červené řepy se může na závěr zjemnit trochou zakysané smetany.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.