Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pagáče se škvarky Předkrmy a chuťovky
27. 09. 2017 Přečteno: 1683x

Pagáče se škvarky

Ingredience
- +
  • polohrubá mouka: 500 g
  • škvarky: 250 g
  • mléko: 125 ml
  • droždí - kostka: 1 ks
  • vejce: 1 ks 
  • sůl: 1 KL 
  • kmín 
  • sádlo

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Pagáče se škvarky – recept

Škvarky umeleme na masovém strojku a smícháme s vajíčkem, mlékem, moukou, solí a droždím. Droždí se do těsta jen rozdrobí, neděláme kvásek. Těsto necháme 20 minut uležet. Poté z těsta vyválíme 1 cm plát a sklenicí vykrajujeme kolečka, která klademe na plech vymazaný sádlem, potřeme rozmíchaným vajíčkem a posypeme kmínem. Předehřejeme troubu a pečeme dozlatova při 200 °C (asi 15 - 20 minut). Pagáče jsou výborná chuťovka k pivu a podáváme je teplé i studené.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Zapečené čekankové puky

Zapečené čekankové puky

V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání zalijeme mlékem a vaříme asi 20 minut při mírné teplotě. Osolíme a opepříme. Čekankové puky očistíme, zbavíme povadlých…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Co znamená zdravá izolace a proč jí dávat přednost?

Je skvělé, že se zde probírá téma zdravé izolace a důraz na zdravé prostředí. Pokud hledáte efektivní ochranu ...

Doporučené recepty

Lívance z kvásku

Dezerty: Lívance z kvásku

Všechny suroviny vložíme do mísy a umícháme hladké těsto, které necháme na teplém místě pod utěrkou asi 1 hodinu…

Polévka z pečeného květáku

Polévky: Polévka z pečeného květáku

Květák rozdělíme na růžičky, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme, promícháme a na plechu vyloženém…

Jáhlový nákyp

Hlavní jídla: Jáhlový nákyp

Jáhly propláchneme a zbavíme nečistot. Přelijeme vařící vodou a necháme okapat. Přivedeme mléko k varu a vložíme…