Pagáče se škvarky
Ingredience
- polohrubá mouka: 500 g
- škvarky: 250 g
- mléko: 125 ml
- droždí - kostka: 1 ks
- vejce: 1 ks
- sůl: 1 KL
- kmín
- sádlo
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pagáče se škvarky – recept
Škvarky umeleme na masovém strojku a smícháme s vajíčkem, mlékem, moukou, solí a droždím. Droždí se do těsta jen rozdrobí, neděláme kvásek. Těsto necháme 20 minut uležet. Poté z těsta vyválíme 1 cm plát a sklenicí vykrajujeme kolečka, která klademe na plech vymazaný sádlem, potřeme rozmíchaným vajíčkem a posypeme kmínem. Předehřejeme troubu a pečeme dozlatova při 200 °C (asi 15 - 20 minut). Pagáče jsou výborná chuťovka k pivu a podáváme je teplé i studené.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.