Noky do polévky
Ingredience
- hrubá mouka: 100 g
- mléko: 500 ml
- máslo: 20 g
- vejce: 1 ks
- petrželka
- sůl
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Noky do polévky – recept
Trochu mléka utřeme se solí a vejcem. Postupně budeme přidávat mléko a mouku, nakonec nadrobno nakrájenou petrželku. Pokud chceme, aby byly noky nadýchané, použijeme pouze hrubou mouku. Pokud chceme noky tužší, dáme stejné množství hrubé mouky a polohrubé mouky. Nočky vytvarujeme pomocí dvou lžiček, které namáčíme ve studené vodě, aby se nám na ně těsto nelepilo. Po vytvarování je hned hážeme do vroucí vody.
Noky do polévky jsou hotové během 5 - 6 minut. Poznáme to tak, že vyplavou na povrch. Na zkoušku můžeme jeden noček rozříznout.
Noky se hodí především do zeleninových vývarů.
Diskuse k receptu: 1 příspěvky.