Tukožroutská polévka
Ingredience
- plechovka loupaných rajčat: {0,5}
- mrkev: 500 g
- zelí: 1 hlávky
- zelená paprika: 1
- cibule: 3
- zeleninový vývar
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Tukožroutská polévka – recept
Připravíme si zelí, otrháme z něho ovadlé listy, zbytek omyjeme a rozkrájíme na osminy. Ze všech kousků odstraníme košťál. Papriku očistíme a společně se zelím ji nakrájíme na nudličky. Mrkev očistíme, ostrouháme a nakrájíme na proužky, očištěnou cibuli na kolečka. Všechnu takto připravenou zeleninu dáme do hrnce a zalijeme vodou. Všechna zelenina by měla být potopená. Dáme vařit, jakmile voda začne bublat, zmírníme oheň a vaříme dál. Mezitím si rozmačkáme rajčata, pokud máme radši čerstvá, oloupeme je a nadrobno nakrájíme. Zeleninový vývar můžeme udělat domácí, ale klidně může být i z kostky. Přelijeme ho k zelenině a přidáme i rajčata i s nálevem.
Takto se tukožroutská polévka vaří ještě 20 minut, poté se jenom jemně dosolí, opepří a může se podávat.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.