Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Krupicové knedlíčky do polévky Polévky
22. 01. 2018 Přečteno: 14393x

Krupicové knedlíčky do polévky

Ingredience
- +
  • dětská krupička: 2 PL
  • vejce: 1 ks
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Krupicové knedlíčky do polévky - recept

Vejce prošleháme vidličkou, lehce osolíme a vmícháme dětskou krupičku. Množství záleží podle velikosti vejce, těstíčko by nemělo být ani řídké ani příliš husté, musejí se z něho dát vytvořit malé knedlíčky. Dvě lžičky namočíme do studené vody, na jednu nabereme těstíčko a pomocí druhé ho vhodíme do vroucí osolené vody. V této fázi musíme postupovat rychle, aby se první krupicové knedlíčky nerozvařily. Vaříme asi 3 minuty, scedíme a schladíme studenou vodou.

Krupicové knedlíčky do polévky přidáváme na úplný konec a necháme v polévce pouze ohřát (už nevaříme). 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 9 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

fotolia_102568761_xs.jpg Polévky

Noky do polévky

Trochu mléka utřeme se solí a vejcem. Postupně budeme přidávat mléko a mouku, nakonec nadrobno nakrájenou petrželku. Pokud chceme, aby byly noky nadýchané, použijeme pouze hrubou mouku. Pokud chceme noky tužší…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Glazovaná mrkev na medu

Přílohy: Glazovaná mrkev na medu

Mrkev očistíme a povaříme na prudkém ohni v osolené vodě asi 3 - 4 minuty. Poté uvařenou mrkev blanšírujeme. Dáme…

Pomazánka z medvědího česneku

Pomazánky: Pomazánka z medvědího česneku

Do mísy si dáme tvaroh a přidáme k němu zakysanou smetanu (smetanu můžeme vyměnit také za kvalitní bílý jogurt).…

Slávky na víně

Předkrmy a chuťovky: Slávky na víně

Čerstvé slávky omyjeme a probereme. K přípravě se hodí pouze ty zavřené, ty otevřené proto ihned vyhodíme. Ve…

Okurkový salát s cuketou

Saláty: Okurkový salát s cuketou

Okurku i cuketu omyjeme a osušíme. Pokud mají tenkou a měkkou slupku, nemusíme je loupat, v opačném případě je…